BASIS BHV JEUGD / WELZIJNSZORG (Opleiding)

 229,00

Specificaties

SKU: 24 Kategorien: ,

Beschrijving

(Bekijk de veel gestelde vragen)

Product code25
BTW Tarief: 21%
Lesuren: 16
Leerstof: MOOA / Oranje Kruis
Kwalificatie: Diploma, certificaten en BHV-pas
Onderwijsvorm: Training / Workshop
Doel: Het verlenen van eerste hulp Ongelukken en ziekten, alsmede het kunnen toepassen van reanimatie en het preventief en repressief optreden bij brand.
Opleiding Bedrijfshulpverlener (BHV): Essentiële Training voor Veiligheid op de Werkvloer

In de dynamische wereld van vandaag is het waarborgen van veiligheid op de werkvloer cruciaal. De opleiding tot Bedrijfshulpverlener (BHV) biedt essentiële kennis en vaardigheden voor het adequaat reageren op noodsituaties. Deze cursus, die 16 lesuren beslaat, is ontworpen voor BHV-leden en aangewezen personeel in verschillende functiegroepen, en is volledig in lijn met de ARBO-wet.

Programmaoverzicht

Dag 1: Levensreddende Handelingen en Preventie

  • Levensreddende handelingen bij volwassenen: De cursus begint met het aanleren van levensreddende technieken voor volwassenen, inclusief reanimatie en het herkennen van bewustzijnsstoornissen.
  • Preventie: We bespreken veiligheidsprocedures en het voorkomen van ongevallen, met speciale aandacht voor kinderen. Het correct benaderen van een kind en het controleren van vitale functies is van groot belang.
  • Stoornissen in de vitale functies: De deelnemers leren omgaan met bewustzijnsproblemen, ademhalingsproblemen, en bloedverlies, evenals hoe de drie vitale functies werken.
  • Herkennen en handelen bij verslikking: We trainen in het herkennen van ademstilstand en het toepassen van beademingstechnieken. Ook worden technieken aangeleerd zoals het draaien van een slachtoffer naar de stabiele zijligging.

Verwondingen en Diverse Letsels

De deelnemers leren over verschillende soorten verwondingen, waaronder:

  • Schaaf-, snij-, scheur-, en steekwonden
  • Amputaties
  • Brandwonden
  • Het aanleggen van wonddrukverbanden, tourniquets, en het opstoppen van wonden
  • Breuken en kneuzingen

Daarnaast behandelen we specifieke letsels zoals:

  • oogletsels,
  • kleine letsels in het aangezicht,

Dag 2: Levensreddende Handelingen en Brandbestrijding

  • Levensreddende handelingen bij kinderen: We leggen de nadruk op de verschillen in aanpak tussen volwassenen en kinderen. Een benaderingsschema helpt deelnemers om effectief te reageren op kinderen in nood.
  • Vergiftigingen: Er wordt diep ingegaan op de verschillende soorten vergiftigingen en hoe hierop te reageren.
  • Basis Brandbestrijding: Theorie en praktijk komen samen bij de behandeling van brandbestrijding, inclusief de branddriehoek, brandklassen en de taakverdeling bij ontruiming.
    • Praktijkoefeningen: De deelnemers oefenen met het blussen van beginnende branden met verschillende methoden, waaronder water, CO2, en schuim. Er is ook aandacht voor het blussen van slachtoffers in brand.

Praktische Informatie

  • Toelatingseisen: De deelnemers dienen medisch geschikt te zijn.
  • Leermiddelen: De cursus maakt gebruik van het BHV-boek en het Oranje Kruis EHBO bij kinderen, aangevuld met verbandmaterialen.
  • Locatie: De cursus kan op een door de opdrachtgever vastgestelde locatie plaatsvinden.
  • Docententeam: Het team bestaat uit ervaren instructeurs Eerste Hulp, NRR-docenten, en BHV-instructeurs Brand en Ontruiming.
  • Examen en Afsluiting: Na een succesvolle afronding van het examen ontvangen de deelnemers het Diploma BHV van MOOA en een pasje BHV.
  • Nascholing: Jaarlijks is er een nascholing van 8 lesuren beschikbaar om kennis en vaardigheden actueel te houden.

Conclusie

De opleiding Bedrijfshulpverlener is een waardevolle investering in de veiligheid van uw organisatie. Door adequaat te reageren in noodsituaties, dragen BHV-leden bij aan een veilige werkomgeving. Met professionele begeleiding en praktische training bent u goed voorbereid om levensreddende handelingen uit te voeren en ongevallen te voorkomen. Meld u vandaag nog aan voor deze essentiële cursus!

 

Veel gestelde BHV vragen

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening

Ja, voor iedere werkgever in Nederland geldt een wettelijk verplichting om bedrijfshulpverlening ofwel BHV te organiseren. Dit betekent dat als je ondernemer bent en mensen in dienst hebt, je al een BHV-er moet hebben. Dit is te lezen in de Arbeidsomstandighedenwet.

Het risico’s binnen uw organisatie/bedrijf bepaald het benodigde aantal BHV-ers dat nodig is in een uw organisatie, ook de bedrijfsgrootte en welke werkzaamheden er verricht worden zijn  een onderdeel om het aantal benodigde BHV-ers te berekenen. Voor grote organisaties wordt dit bepaald door de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie). Maar zoals al aangegeven zijn er al BHV-ers nodig wanneer je maar één medewerker in dienst hebt. Je kunt dan als werkgever zelf ook de BHV-er van de organisatie zijn.

Het belangrijkste is dat de BHV-er op een effectieve manier een incident kan bestrijden of beperken.

Een BHV-er plakt niet alleen pleisters maar BHV gaat veel verder.
Zo kan een BHV-er zowel Levensreddende Handelingen verrichten als het bestrijden van een beginnende Brand en het Ontruimen van een gebouw of terrein.

  • Bij Levensreddende Handelingen moet je denken aan verschillende letsels zoals snijwonden of kneuzingen maar ook verslikking, reanimatie en het bedienen van een AED.
  • Brand en Ontruiming houdt in dat de BHV-er een beginnende brand kan blussen met diverse blusmiddelen en kan alarmeren en medewerkers in veiligheid kan brengen.

Heb je een eenmanszaak, dan ben je in principe niet verplicht om in het bezit te zijn van BHV. Maar je bent als zzp-er wel verantwoordelijk voor eigen veiligheid.

Om u direct in te schrijven voor deze opleiding gaat u naar ‘Inschrijfformulier invullen’. Voor vragen over de opleiding vult u onderstaande gegevens in.

Meer Informatie / Offerte Aanvragen

Opleiding Algemeen