BEDRIJFSHULPVERLENER NIBHV

 230,00

Specificaties

SKU: 26 Kategorien: ,

Beschrijving

BEDRIJFSHULPVERLENER NIBHV

(Bekijk de veel gestelde vragen)

Product code20

BTW Tarief: 21%

Lesuren: 16

Leerstof: NIBHV

Kwalificatie: Diploma BHV

Onderwijsvorm: Training

Doel: Het kunnen verlenen van eerste hulp bij Ongelukken en ziekten, alsmede het kunnen toepassen van hartmassage en het preventief en repressief optreden bij brand.

Programma: In deze cursus worden behandeld: de leerstof van het “NIBHV”, EHBO en de preventieve en repressieve brandweerzaken, alsmede de salvage en ontruiming.

Doelgroep: 

  • BHV-leden
  • Aangewezen persoon in de verschillende functiegroepen (bijv. in het kader van de ARBO-WET).

Toelatingseis(en): Medisch geschikt

Leermiddelen: Leerboek NIBHV

Cursusmiddelen: Verbandmaterialen

Tijdsduur: 16 lesuren

Tijdsindeling: 2 lesdagen van 8 uur

Plaats: Vast te stellen door de opdrachtgever of te regelen in onderling overleg.

Docent(enteam)

  • Instructeur Eerste Hulp en/of NRR-docent NIBHV bevoegd
  • Praktijkbegeleider
  • BHV instructeur Brand en ontruiming

Kosten cursus: € 272,00 per cursist

Examenkosten: nvt. prijs is incl.

Groepsgrootte: 12 personen

Afsluiting: Na het met gunstig gevolg afleggen van het examen wordt aan de deelnemers het certificaat “BHV” van het NIBHV verstrekt.

Nascholing: 8 lesuren per jaar

Veel gestelde BHV vragen

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening

Ja, voor iedere werkgever in Nederland geldt een wettelijk verplichting om bedrijfshulpverlening ofwel BHV te organiseren. Dit betekent dat als je ondernemer bent en mensen in dienst hebt, je al een BHV-er moet hebben. Dit is te lezen in de Arbeidsomstandighedenwet.

Het risico’s binnen uw organisatie/bedrijf bepaald het benodigde aantal BHV-ers dat nodig is in een uw organisatie, ook de bedrijfsgrootte en welke werkzaamheden er verricht worden zijn  een onderdeel om het aantal benodigde BHV-ers te berekenen. Voor grote organisaties wordt dit bepaald door de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie). Maar zoals al aangegeven zijn er al BHV-ers nodig wanneer je maar één medewerker in dienst hebt. Je kunt dan als werkgever zelf ook de BHV-er van de organisatie zijn.

Het belangrijkste is dat de BHV-er op een effectieve manier een incident kan bestrijden of beperken.

Een BHV-er plakt niet alleen pleisters maar BHV gaat veel verder.
Zo kan een BHV-er zowel Levensreddende Handelingen verrichten als het bestrijden van een beginnende Brand en het Ontruimen van een gebouw of terrein.

  • Bij Levensreddende Handelingen moet je denken aan verschillende letsels zoals snijwonden of kneuzingen maar ook verslikking, reanimatie en het bedienen van een AED.
  • Brand en Ontruiming houdt in dat de BHV-er een beginnende brand kan blussen met diverse blusmiddelen en kan alarmeren en medewerkers in veiligheid kan brengen.

Heb je een eenmanszaak, dan ben je in principe niet verplicht om in het bezit te zijn van BHV. Maar je bent als zzp-er wel verantwoordelijk voor eigen veiligheid.

Om u direct in te schrijven voor deze opleiding gaat u naar ‘Inschrijfformulier invullen’. Voor vragen over de opleiding vult u onderstaande gegevens in.

Meer Informatie / Offerte Aanvragen

Opleiding Algemeen